About 2018-11-05T16:42:15+00:00

Szia! Zalán vagyok. Esküvők, jegyespárok fotózásával foglalkozom, de emellett bátran megkereshettek sok minden mással is.

Az igazság az, hogy sosem készültem fotósnak, viszont mindig ott volt bennem a vágy, hogy valami különlegeset alkossak amivel hatni tudok érzelmileg az emberekre. Szerettem volna valamit teljes odaadással és szenvedéllyel csinálni. Az, hogy ezt a fotózásban találtam meg talán csak a „véletlen” műve. Persze mint tudjuk, véletlenek nincsenek.

Autodidakta módon megtanultam a legalapvetőbb dolgokat amik a fotózáshoz szükségesek, majd kis idő múlva elvállaltam életem első esküvőjét amiről már akkor tudtam, hogy nagy felelősség. Abban már biztos voltam, hogy nem csak szimplán dokumentálni szeretnék, hanem azt is, hogy a képeim érzelmeket tükrözzenek és átjöjjön rajtuk keresztül az esküvő hangulata és a pár boldogsága is. Végül ez lett az egyik legjobban sikerült esküvői referenciám. Ezek után már egyre több felkérést kaptam. A fotózás teljesen a szenvedélyemmé vált és azóta már hivatásszerűen ezzel foglalkozom.

A legfontosabb dolog számomra az elégedettség. Ennek érdekében mindent megteszek, hogy a megrendelőimnek azt adjam amit várnak. Ezen kívül folyamatosan inspirálódom.

Hogy miből? Mindenből ami körülvesz vagy amit látok. A környezetemből, zenéből, filmekből, utazásokból vagy bármiből ami kizökkent és nagy hatással van rám. Igyekszem a fotóimat úgy megalkotni, hogy azok minél életszerűbbek és természetesek legyenek kompozícióban és színvilágban egyaránt.

Munkáimat akkor vállalom büszkén ha úgy érzem a sablonos dolgokat mellőzve, különlegességével kitűnik a tömegből. A mai trendeket követve mindig valamilyen újításon gondolkodom.

Ha bármilyen kérdésed van velem, vagy a fotózással kapcsolatban, nyugodtan írj nekem üzenetet!

Remélem hamarosan megismerhetjük egymást! 🙂

Gondolatok amiket rólam írtatok…

“Zalánról mindenki tudja, hogy egy megbízható, profi fotós, mégis alázatos. Nem csak képeivel, hanem személyiségével is lenyűgözi az embereket. Mind a jegyes-, mind az esküvői fotózás jó hangulatban telt, remek pillanatokat kapott el. Zalánt mindenkinek csak ajánlani tudjuk.”

Eszter & György

“Miért Zalán lett a fotósunk? Egészen egyszerűen, mert annyira későn – fél évvel az esküvő előtt 😉 – kezdtünk el fotóst keresni, hogy már senki sem vállalt. A képeket visszanézve azonban azt mondhatjuk ez volt a legnagyobb szerencse, ami történhetett velünk. Egy ismerősünk ajánlotta Zalánt, aki ekkor még nem főállásban fotózott, így mindhárom hétvégéje szabad volt, amikorra a jegyest, a kreatív fotózást és magát az esküvőt terveztük. Mivel nem szerettünk volna külön videóst, így számunkra fontos volt, hogy a képek önmagukban is átadják a személyiségünket és azt a hangulatot, amelynek jegyében az esküvőnket terveztük. Zalán nem csak egy fotós, ő rászánja az időt és meg szeretné ismerni azokat, akiket fotóz, így magukon a fotózásokon már nem csak egy kamera néz veletek szembe, hanem egy jó barát, akivel egy kellemes délutánt tölthettek el. Az elvárásunk egyszerű volt, természetes képeket szerettünk volna természetes környezetben, nem művi, beállított pózokat agyonretusált utómunkával. Zalán hozta amit elképzeltünk, az ügyesen elkapott pillanatokat, a természetes emberi reakciókat egy csipetnyi fotósvarázslattal vegyítve, végeredményként egy csodálatos sorozatot alkotva.”

Csilla & Kristóf

“Az esküvőnkre készülve, mint mindenki, sok fotóst, sokféle ajánlatot nézegettünk. Zalánra véletlenül akadtunk rá. Szerencsénkre. A fotókat imádtuk. Nem szerettünk volna csupán megszokott, sablonos képeket, és Zalán sok ötlettel készült, ezen kívül a mi különböző bolondságainkban is messzemenően partner volt. Tetszett nekünk az is, hogy a képei természetesek, nem agyon korrigált, szűrőzött “műremekek”, és mind a jegyes fotózáson, mind az esküvőn rengeteg fantasztikus felvétel készült. A fotókon saját magunkat láttuk viszont. Azon túl, hogy a képekkel teljesen elégedettek vagyunk, extraként egy jó embert is megismertünk. Köszi Zalán! Még tuti, hogy keresni fogunk!”

Anikó & István

“Nagyon sokat keresgéltünk, mire megtaláltuk a hozzánk illő, tökéletes fotóst. Nem bántuk meg! 🙂 Jegyesfotózásunkra és esküvőnkre is Őt választottuk. Zalán igazán profi módon vitte végig egymaga az esküvői fotózást, minden fontos pillanatot megörökített. Nagyon jó érzékkel fotózta az esküvő részleteit (dekoráció, menyasszonyi csokor), került is pár belőlük a nappalink falára. Minden az előre megbeszéltek szerint történt, a végeredmény pedig magáért beszél! Ezentúl is őt fogjuk felkérni minden nagyobb családi eseményre és jó szívvel ajánljuk ismerőseinknek is!”

Dia & Balázs

Mikor fotóst kerestünk az esküvőnkre, volt egy elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk látni. A videósunk ajánlotta Zalánt. A képek amiket láttunk tőle nagyon megtetszettek és egyezett az elképzeléseinkkel. Ezért fel is hívtuk és egy találkozót beszéltünk meg, ahol személyesen is tudtunk beszélni és megismerni egymást. Nagyon szimpatikus volt és olyan érzésünk lett, mintha már régóta ismernénk egymást. Ezután nem volt kérdés, hogy ő legyen-e a fotósunk. A jegyes fotózásunkon bizonyította, hogy jól döntöttünk. Nem volt bennünk kétség, hogy az esküvőnk napján jó kezekben leszünk. A képek amik a jegyes, esküvői és külön napos fotózásokon készültek vissza adják azokat az érzéseket és élményeket, amiket azokon a napokon éltünk át. Szerintünk ez egy nagyon lényeges szempont, mikor valaki fotóst választ, hogy a képei ezeket adják vissza. Éppen ezért mindenkinek nyugodt szívvel ajánljuk Zalánt, aki lelkiismeretes, kreatív, alapos és nagyon profi a hozzáállása ehhez a szakmához. Ahogy ő mondaná: „Egy jó képért bárhová!”

Dóri & Dávid

Az esküvőnk szervezését tekintve a fotóst választottuk ki a legnehezebben, mert olyan valakit kerestünk, aki nem futószalagon dolgozik, hanem a szívét is beleteszi a munkájába. Emiatt eléggé az utolsó pillanatra hagytuk a fotós kiválasztását, de nem bántuk meg, hogy ennyit gondolkodtunk rajta, mert a lehető legjobbat választottuk. Olyan fotókat szerettünk volna látni, amik letisztultak, modernek, természetes hatásúak mégis kellően utómunkázottak, jól tükröznek minket és az esemény hangulatát is. Egyszóval sok elvárásunk volt, mégsem óriásiak. Az elkészült fotókat látva úgy érezzük, hogy ezt sikerült megkapnunk, elégedettek vagyunk. Zalán nagyon profin végzi a munkáját és rendkívül alázatos, azonkívül nagyon kedves is. Köszönjük, hogy együtt dolgozhattunk, és szeretnénk is még a jövőben!

Mariann & Balázs